Kruikenstad Emblemen

De mooiste tijd van het jaar is natuurlijk de tijd dat ons mooie Tilburg wordt omgedoopt tot Kruikenstad. Carnaval in Kruikenstad is uiteraard in het groen en oranje. Daar kunnen de Kruikenstad emblemen natuurlijk niet bij ontbreken. De Feestspecialist XXL heeft de mooiste en origineelste Kruikenstad emblemen voor je in het assortiment. Bekijk snel ons onderstaande aanbod!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 204

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kruikenstad

Kruikenstad is honderden jaren geleden ontstaan en heeft een eigen, rijke historie. De vele carnavalsjaren in Tilburg vertellen je de mooiste verhalen, de leukste weetjes en een lange lijst met onderscheiden Kruiken. Het is moeilijk om te zeggen wanneer het Tilburgse carnaval precies begon. Er was namelijk jarenlang een verbod op carnaval. Dit kwam doordat de Tilburgse jongeren in opstand kwamen tegen de kerk. De kerk tolereerde het feestvieren niet en verbood carnaval. De gemeente volgde de kerk en zo werd carnaval bijna een eeuw verboden. De Kruiken en Kruikinnen hebben decennialang stiekem carnaval moeten vieren. Niemand mocht weten dat je tijdens carnaval ging feesten. Gelukkig kunnen we tegenwoordig vol overgave weer carnaval vieren in Kruikenstad. Natuurlijk met de bijpassende Kruikenstad emblemen.

Wat te doen in Kruikenstad?

Ben je wel in voor een beetje carnavallen met de Kruikenstad emblemen? Dan kun je in Kruikenstad terecht voor veel feestelijke activiteiten. Zo kun je onder andere meedoen met evenementen zoals Zumme Zinge?!, D’n Opstoet, de mottowedstrijd en natuurlijk de embleemwedstrijd. Steel tijdens de embleemwedstrijd de show met de mooiste Kruikenstad emblemen die je je kunt bedenken.

Typisch Kruikenstad

Elke carnavalsstad heeft zijn eigen tradities. Zo ook Kruikenstad, oftewel Tilburg. Zo heeft Kruikenstad de typische groene en oranje kleuren. Deze kleuren staan eveneens op de Kruikenstad emblemen. Je komt deze kleuren overal in de stad tegen. De Tilburgers worden allemaal omgedoopt tot Kruikenzeikers, de Kruikenmunt is het betaalmiddel en je hoort het Tilburgse volkslied meerdere keren per dag. Want ja, dat volkslied is dan weer wel van Tilburg zelf. Oefen de Tilburgse taol en zing met volle borst mee met het Tilburgse volkslied!

Kruikenstadse kleding

Anders dan als je misschien zult verwachten worden er geen enorm gekke pakken gedragen in Kruikenstad. Nee, in Kruikenstad zie je meer mensen in ‘gewone’ kleding rondlopen. Uiteraard in de typische Kruikenstad kleuren: groen en oranje. Om de gewone kleding een beetje op te leuken, dragen Kruiken Kruikenstad emblemen. Deze Kruikenstad emblemen zijn strijkapplicaties die je eenvoudig op je kleding kunt bevestigen. Natuurlijk verkleden sommige mensen zich ‘s avonds wel tot iets anders.

Kruikenstad emblemen bestellen

Wil jij als een echte Kruik of Kruikin carnaval vieren in Kruikenstad? Dan horen daar natuurlijk Kruikenstad emblemen bij! Wij hebben een groot assortiment Kruikenstad emblemen in ons assortiment. Neem gerust een kijkje en kies de leukste Kruikenstad emblemen voor jouw carnaval uit!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 204

per pagina
Van hoog naar laag sorteren